Over Stichting MOE


MOE ondersteunt mantelzorgers. Zorg je intensief voor een dierbare? Sluit je aan bij MOE om zelf leuke activiteiten te ondernemen. Erkennen en herkennen! Wij vinden het belangrijk dat mensen op hun eigen manier voor een ander kunnen zorgen én maatschappelijk actief kunnen blijven.Micky Biddlecombe (1962) Voorzitter van Stichting MOE Nederland.

Micky is sinds 1990 Mantelzorger. Ze is moeder van 4 kinderen, waarvan 3 zorgintensief door een chronische longziekte. 2 van haar kinderen hebben ook nog ADHD én een verstandelijke beperking. Micky heeft 2 jaar intensief meegewerkt aan de revalidatie van haar man die betrokken was bij een bedrijfsongeval waar hij “restverschijnselen” aan heeft overgehouden. Sinds 2012 ook Mantelzorger van haar ouders die met het verstrijken van de jaren steeds meer hulp en ondersteuning nodig hebben. “Je kiest er niet voor om Mantelzorger te zijn, het komt op je pad. Als zorg vrijwilliger kun je een dag vrij nemen als jou dat beter uit komt, zelf beslissen wat je doet als je een keer ziek bent. Je bent de weekenden vrij om te doen wat je wilt en je kunt op vakantie gaan. Als Mantelzorger heb je die luxe niet. De zorg gaat door, soms 24 uur per dag en 7 dagen per week. Ik vind het jammer dat mensen ontkennen Mantelzorger te zijn omdat ze “gewoon doen wat ze moeten doen!” Natuurlijk doen we dat, ik ben allereerst de moeder van mijn kinderen, maar dat maakt mijn taak als hun Mantelzorger niet meer of minder zwaar”. Micky heeft zich jaren geleden ontplooit als ervarings- deskundige voorlichter bij Mezzo, de landelijke vereniging van Mantelzorgers.

Ook nu nog deelt zij haar expertise als ervarings- deskundige voorlichter met professionals, beleids- makers en patiënten verenigingen.IMG_0072

Astrid Wezel-Schoute (1968) Adviseur Stichting MOE

Ex-Mantelzorger en het interne hart van de stichting. Als secretaris/penningmeester van Stichting MOE Nederland is zij belast met de administratie en het leggen-, en onderhouden van contacten die nodig zijn om de externe activiteiten vorm te kunnen geven. Zij is ook verantwoordelijk voor het tot stand komen van de maandelijkse “Schouderklopjes”. Als schoonzus van Micky, zag Astrid al snel hoe het leven van een Mantelzorger er uit kon zien. “Ik was zelf ook Mantelzorger, maar zag het anders. Je DOET het gewoon”. Astrid weet nu wel beter.

Toen haar gevraagd werd om als secretaris/penningmeester van Stichting MOE Nederland zitting te nemen in het bestuur, hoefde zij niet na te denken. “Ik wil mensen bewust maken van het feit dat zij Mantelzorger zijn. Je zorgt onbetaald voor een partner, kind, familielid, vriend of buur door de emotionele band die je met die persoon hebt. Mantelzorgen doe je niet zomaar en kun je niet alleen! Maar om het vol te kunnen houden is er ondersteuning nodig.  Door de invoering van de veranderingen in het zorgstelsel sinds begin 2015 worden Mantelzorg taken nog intensiever maar Mantelzorg ondersteuning is niet meer aanwezig. Daar willen wij verandering in brengen “.

Britta Zaal Secretaris Stichting MOE Nederland

Graag stel ik mezelf even voor. Mijn naam is Britta Zaal-Jongewaard mijn geboortejaar is 1959. Echtgenoot van 1, moeder van 3, schoonmoeder van 2, oma van 2 en dochter van 1. Daarbij ben ik mantelzorger van 2. In mijn werkende carrière was ik 34 jaar directiesecretaresse. Nu mag ik mijn expertise gebruiken voor stichting MOE.

Patrick Halters Penningmeester Stichting MOE Nederland

Sinds enkele maanden ben ik Penningmeester van Stichting Mantelzorgers Onder Elkaar. Waarom vrijwilligerswerk voor stichting MOE? Van jongs af aan opgegroeid in een gezin waarin “Mantelzorg” centraal stond. In een tijd waarin de bureaucratisering (lees decentralisaties) steeds meer tijd en geld van onze zorg opslokt, is het van belang dat er een stichting als MOE zich bekommert over de vaak overbelaste mantelzorgers. Stichting MOE wil zich sterk maken voor het bieden van een luisterend oor en het bieden van de nodige ontspanning voor Mantelzorgers.

Naast penningmeester voor MOE ben ik actief als penningmeester voor het CDA en ambassadeur voor Dorcas Nederland. In het verleden ook bij de oprichting van het Jeugd & Jongerenwerk in Drimmelen penningmeester geweest. Tijdens de beginfase van het Jeugd & Jongerenwerk ook zeer actief geweest om fondsen te werven. Deze kennis hoop ik ook voor stichting MOE te kunnen gebruiken.

IMG_9993kl


NIck Hendriks Adviseur Bestuur & Netwerk Stichting MOE

Mijn naam is Nick Hendriks en momenteel studeer ik nog hbo bestuurskunde. Door mijn stage bij de gemeente Zaanstad ben ik aanraking gekomen met stichting MOE. Want mijn onderzoeksopdracht was destijds om een inventarisatie te maken wat de gemeente allemaal doet voor mantelzorgers. Door deze stage kwam ik tot de conclusie dat ik meer voor mantelzorgers wil gaan doen. En daarom heb ik voor stichting MOE gekozen. Binnen de stichting ben ik verantwoordelijk voor Bestuur & Netwerk. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het netwerken van de stichting en ook een contact persoon ben bij de gemeente.


Dick van Heun (1932) Adviseur Stichting MOE

Dick is 18 jaar Mantelzorger voor zijn vrouw geweest. Sinds haar overlijden in 2007 is hij Mantelzorger voor een gezin in zijn leefomgeving en doet daarvoor veel administratief werk. Dick is boekhouder van beroep en tevens financieel/fiscaal deskundig en helpt veel mensen bij het invullen van belasting aangiften en PGB administraties. Doordat hij dit alles kon toepassen tijdens de ziekte periode van zijn vrouw heeft hij de benodigde kennis beschikbaar op dit terrein. Van 2007 tot 2013 is hij lid geweest van de WMO-adviesraad in de gemeente Haarlem en in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, waarvan hij sinds 2013 voorzitter is. Dick is 18 jaar als voorlichter voor het project van mezzo “Mantelzorger aan het woord” werkzaam geweest en geeft nog steeds binnen beperkte kader lezingen omtrent financiën en fiscale regelgevingen in de eigen omgeving. Op 10 november 2012 is Dick benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn werk en inzet als belangenbehartiger voor Mantelzorgers.

“Ik vind het heel belangrijk om voor Mantelzorgers op te komen en zet me daar helemaal voor in. Mantelzorgers moeten mondiger worden en van zich laten horen!”.

Stichting MOE Nederland maakt dankbaar gebruikt van zijn kennis en jarenlange ervaring.


DickvanHeun_19IMG_0026


Jon Smak. (1967) Fotograaf Stichting MOE

Huisfotograaf van Stichting MOE Nederland. Werd ooit gevraagd om een foto te maken voor de rubriek “het Schouderklopje” en werd spontaan gevangen door de doelstelling van Stichting MOE Nederland. Ook omdat Jon zich realiseerde dat hij zelf Mantelzorgers heeft in zijn familie-, en vriendenkring. Vooral de persoonlijke verhalen van de Mantelzorgers waar hij mee in aanraking komt als huisfotograaf beweegt hem om naast zijn gewone baan tijd, energie, vakmanschap en creativiteit in Stichting MOE Nederland te stoppen. Dit alles kunnen wij heel goed gebruiken en inzetten om gestalte te geven aan rubrieken zoals het maandelijks terugkerende “ Schouderklopje”.StMoe2736


Stephanie Bijvoet, Schoonheidsspecialiste

Mijn naam is Stephanie Bijvoet, schoonheidsspecialiste en eigenaresse van Beauty 642 in Wormer.

Omdat voor Mantelzorgers vaak een dag te kort is , en er weinig tijd is voor wat ontspanning, wil ik namens Beauty 642 elke maand een mantelzorger in het zonnetje zetten.

Heerlijk even ontspannen , genieten van een moment voor zichzelf.
Ik doe dit met heel veel liefde & hoop op deze manier mijn steentje bij te kunnen dragen.

Emmy Barens de Haas, Masseur

Mijn naam is Emmy Barens de Haas. Naast mijn werk als begeleider in de gehandicaptenzorg ben ik ook werkzaam als masseur in mijn praktijk “Beter in Balans” gevestigd in Wormerveer. In deze praktijk geef ik massages in Shiatsu, Reiki en Voetreflex.

Ik ben ruim veertig jaar mantelzorger geweest voor mijn moeder en als vrijwilliger werkzaam in gezinnen die wat extra hulp kunnen gebruiken. Juist die ervaring heeft me doen besluiten mij aan te sluiten bij Stichting MOE en geef ik maandelijks een verwenmassage cadeau.Emmy2

Contact gegevens


Vinkenstraat 2 1521 XM Wormerveer
06-44460693
moezaanstad@upcmail.nl