Het schouderklopje voor de maand mei 2017

Het schouderklopje van Mei 2017

Het schouderklopje gaat deze keer naar Marianne Commandeur uit Zaandam.

Marianne is getrouwd met Peter en heeft twee kinderen, Henk en Anne.
Marianne is aangemeld door haar dochter Anne, omdat zij vond dat haar moeder wel eens een extraatje verdiende.
Henk heeft dagbesteding bij de Prinsenstichting.
Ondanks dat hij in zijn eigen wereldje leeft, is hij heel erg belangstellend, en zelfbewust van zijn autisme.
Met zijn zusje Anne heeft hij een sterke band, en hij vertrouwd blind op haar.
Henk leerde zichzelf lezen, schrijven en rekenen, waarbij Seseamstraat een grote hulp was.
Marianne en Peter zijn meestal thuis, omdat Henk niet langer dan een half uurtje alleen thuis kan zijn.
Als Henk met het gezin weggaat is het altijd een verrassing hoe hij zal reageren.
Gaat het goed, dan is dat meegenomen. Gaat het niet, dan gaan ze terug naar huis. Maar ze proberen het ten alle tijden.
Ondanks dat het soms zwaar is, komen er veel verhalen los, waarbij de humor toch voorop staat. Feit blijft, dat Henk toch veel aandacht, tijd en geduld eist van de rest van het gezin.
Wij van Stichting MOE vinden dat Marianne en haar man wel eens tijd voor zichzelf verdienen, even ontspannen en tijd voor elkaar.
Het pakket, samengesteld door zes Zaanse ondernemers, valt weer goed in de smaak:
Een ontbijtje van Lex Brakenhoff, chocolade van Brouwerij Hoop, de Puur Zaans Kortingspas van Puur Zaans, een boekje van Patrick van Hees, een etentje van The Mail Company en kaartjes van het Zaantheater voor een voorstelling naar keuze.
Wij wensen Marianne en haar man veel plezier met dit mooie pakket.

Foto: Jon Smak van http://www.studiojon.nl/