Mantelzorgers zijn in veel gevallen overbelast door de zorg die zij dagelijks moeten verlenen. Door het onbegrip van hun familie en vrienden over de werkelijke belasting die zij ondervinden ontstaat een vorm van eenzaamheid die moeilijk te verwoorden is. Mantelzorgers willen vooral niet “klagen” over hun lot, de zorgbehoevende waar zij voor zorgen is immers “slechter af dan zij!”. Het is moeilijk om voor jezelf op te komen, maar mijn eigen ervaring leerde mij dat ik geen behoefte heb aan informatie over zaken waar ik me met de beste wil van de wereld niet door kan laten beroeren, zoals de stand van zaken in GTST of de ophef die er was over de discussie rond Zwarte Piet in 2014. Er is een dringende behoefte onder Mantelzorgers om ontspannende activiteiten te ondernemen.

In samenwerking met de bij Stichting MOE Nederland aangesloten Sociale Wijk Teams in Zaanstad organiseren wij ont-MOE(t)-tingen. Een ont-MOE(t)-ting is een activiteit waarbij Mantelzorgers

• Lotgenoten ontmoeten om ervaringen en emoties mee te delen, begrepen worden en niet veroordeeld worden omdat zij “zeuren” over de zwaarte van hun zorgtaken, maar de ruimte krijgen om gehoord te worden.
  • Niet iets MOETen doen voor een ander maar iets MOGEN doen voor zichzelf.
  • Zich even niet MOE hoeven te voelen en zichzelf even kunnen opladen.

wijkteams-zaandam_scherper

Op de Agenda pagina vind u de beschikbare informatie over de interne ont-MOE(t)-tingen (koffie drinken, gevoelens delen met gelijk gestemden, een luisterend oor vinden) die plaats vinden bij de SWT’s die aangesloten zijn bij Stichting MOE Nederland. U vind hier ook informatie omtrend de externe ont-MOE(t)-tingen die door Stichting MOE Nederland georganiseerd worden. Voor de locaties verwijzen wij u naar de plattegrond van de SWT’s die hieronder vermeld staat of de locatie die gegeven word bij de activiteit.

Interne evenementen

Juli, 2018

Sort Options
23Jul13:30- 15:00Ont-MOE(t)-ting in Wormerveer van Stichting MOE
27Jul13:00- 15:00Inloop voor Mantelzorgers.
30Jul13:30- 15:00Ont-MOE(t)-ting in Wormerveer van Stichting MOE

Externe evenementen

Juli, 2018

Sort Options